Yaşam

Sadece 25 dakika: Kolay mayasız simit tarifi, nasıl yapılır?

Simit, kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden biridir. mayasız simitlerTarif, diğer simit tanımlarına göre herhangi bir mayalanma süresi olmadan, kısa sürede ve kolay bir şekilde hazırlanır.

mayasız simitler 25 dakikada hazırlanan tarif, kahvaltı sofralarınıza lezzet katıyor. İsteğe bağlı olarak pişirildikten sonra kesilerek sandviçlere doldurulur ve içleri doldurulur.

MAYASIZ KOLAY simit nasıl yapılır?

mayasız simitler Tarifi yapmak için öncelikle fırın önceden ısıtılır. Daha sonra un, kabartma tozu, tuz ve yoğurt bir kapta hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur kıvamına gelince unlanmış tezgaha alınır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yeterince yoğrulur.

Hamur toparlanınca 6 eşit parçaya bölünür ve her bir modül simit şekli verilir. Yumurtalar bir kapta çırpılır ve hazırlanır. mayasız kolay simit hamurun üzerine yayın. Üzerine susam ve çörek otu serpilerek fırına verilir.

İşte kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak sadece 5 malzemeli kolay mayasız simit tarifi…

KOLAY MAYASIZ simit tarifi



HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Kolay mayasız simit tanımı için araçlar;

  • 2 su bardağı un,
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu,
  • yarım çay kaşığı tuz,
  • 1,5 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında),
  • 1 yumurta,
  • Susam ve çörek otu

Mayasız simit nasıl tanımlanır?

Aşama 1

mayasız simitler Tarife başlamadan önce fırını 190 derecede çalıştırın. Pişirme kağıdını fırın tepsisine yerleştirin.

Adım 2

Geniş bir karıştırma kabına 2 su bardağı un, 3 tatlı kaşığı kabartma tozu, yarım çay kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı yoğurdu ekleyin. Bir hamur oluşturana kadar karıştırın.

Aşama 3

Tezgahı hafif unlayın ve hamurunuzu buraya alın. Yumuşak, ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.

Adım 4

yoğrulmuş mayasız kolay simit Hamuru 6 eşit modüle bölün. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak uzun ipler haline getirin ve uçlarını birbirine bağlayarak simit şekli verin.

Adım 5

hazırladın mayasız kolay simit Hamuru fırın tepsisine dizin. 1 yumurtayı bir kaba kırın ve iyice çırpın. Bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurtayı hazırlayın. mayasız kolay simitHamurunuzun üzerine yayın.

Adım 6

Üzerlerini susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış fırına verin. Mayasız kolay simitler fırında yaklaşık 15-20 dakikada pişecektir. Pişip pişmediğini kontrol etmek için altını kontrol edebilir veya altın rengine dönmesini bekleyebilirsiniz.

Dilerseniz pişmiş mayasız simitinizi ikiye bölerek sandviç olarak servis edebilir veya sade olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

safranboluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu